Viatjar segur amb els nens

Ara que és temps de vacances, és moment de posar seny alhora d’agafar el cotxe amb els infants. Sovint veig horroritzada nens dins els vehicles sense la cadireta adequada o pitjor encara, sense el cinturó posat!

No puc evitar pensar que podria passar si aquests vehicles tinguessin un accident i no porten els infants correctament assentats i subjectes a les cadiretes? I si que és cert que sovint posar-los al seu lloc pot ser una feina molt difícil, per que no els agrada anar lligats, tenen calor, i no volen anar a la cadierta… però cal que tots els pares i mares fem una petita reflexió que acostumar-los a dur el cinturó és pel seu bé, i per seguretat.

Per això us convidem a llegir aquest petit article que explica els diferents grups de cadiretes i quines són les més adequades a cada edat i pes del infant.

Consells per triar la cadireta de cotxe més adequada per als teus fills

15/07/2013

El 40% dels menors de 14 anys que han mort en accidents de trànsit no tenien un sistema adequat de retenció infantil. Per evitar-ho, tria’n un que s’ajusti a l’edat i al pes del teu fill.

Arriben les vacances d’estiu, i amb elles, els llargs desplaçaments en cotxe. Amb el propòsit de reduir la sinistralitat infantil en accidents de circulació, el Ministeri de l’Interior i la Direcció General de Trànsit han llançat la campanya “La silla que cuida”.

L’objectiu és recordar a tots els pares que l’ús de sistemes de retenció infantil (SRI) és obligatori, i que pot evitar el 75% de les morts i el 90% de les lesions en un accident de trànsit.

Els menors de 12 anys que no arribin als 135 centímetres d’altura estan obligats a emprar un SRI quan viatgin en cotxe, adequat al seu pes. La cadireta ha d’estar homologada, una informació que reconeixerem comprovant si porta un segell amb la lletra E. En

aquesta mateixa etiqueta sabrem amb quins pesos pot emprar-se.

Ara per ara, els sistemes més segurs són els que utilitzen l’ancoratge ISOFIX. La cadira ha d’estar fixada al vehicle mitjançant dos o tres punts, i si ha d’anar al seient davanter hem d’assegurar-nos que el coixí de seguretat està desactivat, ja que és molt perillós que aquest pugui obrir-se.

Hi ha quatre grups a l’hora de classificar els quatre tipus de cadires que podem trobar al mercat:

  • És molt important tenir present que portar el nen als braços és molt perillós sempre. Tampoc haurem permetre que comparteixi cinturó amb algú, ja que aquest perd molta eficiència. Si arribés el moment en què el cap del nen sobrepassa el respatller, ha arribat el moment de comprar una cadira nova. És més segur que els nens viatgin d’esquena a la marxa tant de temps com sigui possible. Així mateix, és fonamental reemplaçar la cadira per una nova si aquesta pateix qualsevol desperfecte.Grup 0: nens de fins a 18 mesos i de fins a 10 quilos. Es col·loquen sempre en sentit contrari al de la marxa. Poden situar-se al seient de davant o als de darrere, encara que és més aconsellable darrere.
  • Grup 0+: nens de fins a 18 mesos i de fins a 13 quilos. Com els anteriors, van en sentit oposat a la marxa, però es col·loquen sempre al seient de darrere.
  • Grup 1: nens d’1 a 4 anys i de 9 a 18 quilos. Es fixa a la cadira amb l’ajuda del mateix cinturó del vehicle i s’orienta de cara a la marxa.
  • Grup 2: nens de 3 a 6 anys i de 15 a 25 quilos. Es tracta de dispositius que eleven al nen fins que el cinturó del vehicle pot subjectar correctament. S’han d’utilitzar coixins elevadors amb respatller per a més comoditat.
  • Grup 3: nens de 5 a 12 anys i de 22 a 36 quilos. Funcionen igual que els del grup 2.

I us deixem un link molt gràfic i visual per veure la informació dels diferents grups de cadiretes i normes de seguretat al volant.

http://aplch.dgt.es/PEVI/contenidos/Externos/recursos_didacticos/otros_ambitos/infancia/la_silla_que_cuida/

No te la juguis amb la seguretat dels infants!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s