Menjador , si o no?

menjador escolar

menjador escolar

Sovint els pares i mares tenen diferents dubtes a l’hora de prendre la decisió si deixar el nen o no al menjador, nosaltres volem fer referència a diferents punts per tal de aclarir una mica aquests dubtes.

Actualment, prop de la meitat dels nens dinen a l’escola; això és més freqüent en el medi urbà que en el rural. La feina dels pares fora de casa i les distàncies  determinen, majoritàriament, aquesta realitat.

Una de les gran preguntes de deixar els nens a dinar a l’escola és què mengen?…

Els pares llegeixen amb interès el menú setmanal de l’escola per completar -lo amb el sopar i així el seu fill tingui una alimentació equilibrada amb el que menja a casa i a l’escola.

Un altre factor molt important, es que  el temps destinat al dinar es molt mes ampli i relaxat en al menjador de l’escola, que no pas haver d’anar fins a casa(que sovint sens adorm pel camí) ,preparar-ho tot ,menjar ràpid per poder fer migdiada, etc. i està apunt per tornar a l’escola si és el cas.

Dinar en menys temps fa que el nen no mastegui prou els aliments i que no li doni temps a assaborir el menjar i gaudir d’altres valors socials , que també van lligats al voltant de la taula, com parar la taula, rentar-se les mans abans i després de menjar, compartir experiències, aprendre a degustar diferents tipus de menjar, que potser a casa no faríem.

recollir la taula

Per tant pensem que l’experiència de dinar a l’escola és una bona opció sense cap dubte, sobretot per la comoditat alhora de combinar-ho amb els horaris laborals dels pares i també com una manera més d’adquirir aprenentatges i coneixements.

menjar fruita

menjar fruita

Aquí teniu un article molt interesant  de CRIATURES  , del diari ARA.

http://criatures.ara.cat/personetescreatives/2013/08/13/la-fruita-de-la-terrorifica-cullera-a-la-teoria-del-master-mind/

Anuncis

One thought on “Menjador , si o no?

  1. Gràcies per compartir el meu post! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s