Tortell de reis, anima’t a fer-lo!

Aquest any hem viscut un Nadal molt diferent i amb molta il·lusió, després de molts anys treballant tots els dies de Nadal de forma intensiva i amb una mica de bogeria, aquest ha sigut diferent també hem treballat però d’una altre manera; hem pogut gaudir de més hores de reunions familiars, d’oci, d’estar amb la canalla, de  temps per receptes, manualitats, noves creacions…  en definitiva hem estat molt més relaxades i contentes!

Per això hem buscat  aquesta recepta del tortell de reis per acabar de rematar aquest súper Nadal, després clar, de veure la cavalcada amb els nostres petits.

Provarem de fer el tortell de reis  a veure com queda, espero que algun de vosaltres també ho provi i ens comenti com ha quedat!

TORTELL DE REIS

tortell de reis
Ingredients:
Per la massa mare:
70gr de llet
10 gr de llevat fresc de pastisseria
1 c/p de sucre
130gr de farina de força
Per la massa principal:
60gr de llet
70gr de mantega a temperatura ambient
2 ous M
25gr de llevat fresc de pastisseria
25 gr d’aigua d’azahar
450gr de farina de força
1 pessic de sal
120gr de sucre glaç aromatitzat amb la pell de mitja llimona i mitja taronja
Per decorar:
1 ou batut
sucre mullat amb unes gotetes d’aigua
cireres amb almívar
ametlla crocant
Per farcir:
Nata
Trufa
Crema pastissera…
1.agafarem el sucre de la massa principal el posaren un una tassa i li tirarem la pell rallada de la taronja i la llimona, ho barrejarem i ho deixarem reservat.
2.Agafarem tots els ingredients de la massa mare i els barrejarem en un bol petit fins que tinguem una bola homogènia de massa. Omplirem un bol gros amb aigua freda i dins i posarem la bola de la massa mare. Passat uns deu minuts flotarà a l’aigua, ja la podem treure i deixar-la en un platet per utilitza-la mes tard.
3.Prepararem la massa principal. En un bol posar tota la farina i farem un crater al mig, hi posarem el sucre, la sal, la mantega, els ous, l’aigua d’azahar i finalment la llevat desfeta dins la llet. Ara es moment de començar a amassar fins que tinguem una bola homogènia, traspassarem la massa sobre el marbre de cuina i continuarem amassant uns 10 minuts mes, si la massa es torna dura la deixarem reposar 5 minuts per a que torni a ser elàstica.
4.Passat aquest temps posarem la massa dins un bol prèviament untat amb oli i la taparem amb un tros de film de cuina, deixarem fermentar unes 6 hores mes o menys perquè a de doblar una mica mes del seu volum inicial.
5.Passades les hores traurem la massa del bol i la partirem per la meitat ( es ha dir que podrem fer dos tortells!!) la deixarem amb forma de bola i li donarem la forma al tortell. Com farem això, doncs molt fàcil posaré el dit just pel mig de la bola i li farem un forat i ara es qüestió d’anar donant la forma al tortell per a que quedi una mica igual de tots els costats, una bona manera es alçar el tortell i deixar que el seu propi pes el vagi estirant alhora que li anem donant la volta així ens quedarà igualet per tots els costats.
6.Agafarem una safata de forn i li posarem un tros de paper vegetal. Posarem el tortell sobre i al mig del forat i posarem un cercle d’emplatar untat amb oli així evitarem que el forat del mig es faci petit, el taparem amb un drap de cuina i el deixarem reposar unes 3-4 hores mes a de tornar a doblar el seu volum.
7.Passat aquest temps destaparem el tortell amb molta cura que sinó pot desinflar-se tot i el decorarem al gust, primer el pintarem amb l’ou batut amb un pinzell i amb molt de conte de no punxar-lo, posarem les cireres, el sucre moll i per últim una mica d’ametlla crocant.
8.Ara es el moment de fornejar-lo, primer pres calfarem el forn a 200ºC, quan el forn sigui calent posarem el tortell dins el deixarem dotze minuts i el baixarem a 180ºC i el courem uns 5 minuts mes, (si veiem que es crema obrim el forn ràpidament i el tapem amb un tros de paper d’alumini). Apagar el forn retirar el tortell i deixar-lo refredar.
9.Quant el tortell sigui fred retirarem l’anell del mig amb molta cura i amb l’ajuda d’un ganivet de punta.
10.Agfarem el tortell i el partirem per la meitat, i el farcirem amb el que mes vulguem amb el meu cas un de nata i un de trufa, posarem el rei i la fava, el taparem amb cura de no xafar el farcit i ja es llest per a regalar a qui vulguem o per menjar-lo sense mes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s