Traginers Balsareny 2014

Aquest cap de setmana es celebra la festa dels Traginers a Balsareny, aquesta festa es celebra cada any el diumenge de Sexagèsima, el

cartell targiners

diumenge de la setmana abans del Carnaval, tot i que els primers actes lúdics ja comencen el divendres i dissabte.

 

El diumenge a primera hora del matí s’ofereix la Torrada del Traginer, l’esmorzar col·lectiu de tots els participants de la cavalcada. Tot seguit es realitzen demostracions i activitats paral·leles amb contingut històric i folklòric com la mostra d’eines de pagès, el ferranebt i l’esquilada d’animals i altres oficis antics relacionats, així com una demostració de com s’el·laboren artesanalment els embotits de porc. Durant tot el matí es pot visitar el mercat, taverna i rebost del traginer.La celebració s’inicia divendres amb el correfoc infantil i un concert jove. Les activitats continuen dissabte quan s’obren el Rebost, la Taverna i la Botiga o Mercat del Traginer, i comencen les activitats protagonitzades per la mainada, amb les passejades amb Ruquetes i els Traginers Petits. A la nit, amb el correfoc sènior, la primera ruta del traginer, el cercatasques i el ball final.

Festa-del-traginers

Diumenge a mig matí es fa un dels actes més esperats: la gran cercavila dels traginers, una cavalcada històrico-retrospectiva de l’antic traginer de camí ral. Hi desfilen diferents modalitats de carros i carruatges de bast amb guarniments de tota mena, que van encapçalats per la bandera  de sant Antoni portada per un banderer acompanyat de dos cordonistes, tots tres muntats a cavall. També hi participen els elements de la cultura popular local, com el Ball de Bastons, el Ball de la Faixa o l’Esbart Sant Esteve, i d’altres indrets, com trabucaires, gegants i nans, bandes i conjunts musicals antics. Després de dinar es fan curses d’ases, ponis, mules i cavalls.

Minolta DSC

Podeu consultar en aquest link el programa de tota la festa dels Traginers 2014:

http://www.balsareny.cat/Municipi/Cultura_i_Festes/Traginers_2014.htm 

traginers balsareny

Informació extreta de la Viquipèdia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s