Festa dels Traginers Balsareny 2015

Aquest cap de setmana es celebra la festa dels Traginers a Balsareny, aquesta festa es celebra cada any el diumenge de Sexagèsima, el diumenge de la setmana abans del Carnaval, tot i que els primers actes lúdics ja comencen el divendres i dissabte.cartell targiners 2015

El diumenge a primera hora del matí s’ofereix la Torrada del Traginer, l’esmorzar col·lectiu de tots els participants de la cavalcada. Tot seguit es realitzen demostracions i activitats paral·leles amb contingut històric i folklòric com la mostra d’eines de pagès, el ferranebt i l’esquilada d’animals i altres oficis antics relacionats, així com una demostració de com s’el·laboren artesanalment els embotits de porc. Durant tot el matí es pot visitar el mercat, taverna i rebost del traginer.La celebració s’inicia divendres amb el correfoc infantil i un concert jove. Les activitats continuen dissabte quan s’obren el Rebost, la Taverna i la Botiga o Mercat del Traginer, i comencen les activitats protagonitzades per la mainada, amb les passejades amb Ruquetes i els Traginers Petits. A la nit, amb el correfoc sènior, la primera ruta del traginer, el cercatasques i el ball final.

Festa-del-traginers

Diumenge a mig matí es fa un dels actes més esperats: la gran cercavila dels traginers, una cavalcada històrico-retrospectiva de l’antic traginer de camí ral. Hi desfilen diferents modalitats de carros i carruatges de bast amb guarniments de tota mena, que van encapçalats per la bandera  de sant Antoni portada per un banderer acompanyat de dos cordonistes, tots tres muntats a cavall. També hi participen els elements de la cultura popular local, com el Ball de Bastons, el Ball de la Faixa o l’Esbart Sant Esteve, i d’altres indrets, com trabucaires, gegants i nans, bandes i conjunts musicals antics. Després de dinar es fan curses d’ases, ponis, mules i cavalls.

Minolta DSC

Podeu consultar en aquest link el programa de tota la festa dels Traginers 2015

traginers balsareny

Informació extreta de la Viquipèdia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s